Danmarks Indsamling 2024

Danmarks Indsamling 2024

Danmarks Indsamling 2024

Hjælp til verdens sultne børn

Danmarks Indsamling gør en kæmpe indsats i verdens fattigste områder, hvor behovet er størst. Derfor formulerer organisationerne hvert år en række bæredygtige udviklingsprojekter inden for et specifikt tema. På den måde kan Danmark og Danmarks Indsamling i fællesskab løfte et helt område. 

Millioner af uskyldige børn i verdens fattigste lande sulter.

Årsagerne til verdens sultkatastrofe er komplekse. Konsekvenserne af den værste tørke på Afrikas Horn i 40 år er fatale. Flere steder truer klimaforandringer med oversvømmelser og cykloner. Familier, som i forvejen lever i den yderste fattigdom, har mistet deres levebrød. Mange er tvunget på flugt.

Den globale fødevarekrise har forværret situation og gjort det vanskeligt for de mest sårbare familier at skaffe mad til deres børn. Hvis børnene overhovedet får mad, får de ikke den mad, de har brug for. Begge dele vil koste liv. Lige nu er 13,6 millioner børn under fem år så udsultede, at de er i akut fare for at dø.

Besøgsrejse til Bangladesh

Helle Grevy Godtfredsen, PA i Bygma Group A/S, repræsenterede Bygma Fonden på en erhvervsrejse med Danmarks Indsamling til Bangladesh:
“Det var spændende at være med og på helt tæt hold se og opleve, hvordan hjælp-til-selvhjælp projekter spiller en afgørende rolle for familierne, der nu kan brødføde sig selv og samtidig dele deres viden med naboer og lokale landsbyer, så succesen spredes”, fortæller Helle Grevy.

Projektet i Bangladesh er helt i tråd med Bygmas ambition om at være en aktiv medspiller i samfundet, der er med til at udvikle og arbejde med social ansvarlighed både ude og hjemme.

Fakta

Projekt:
Hjælp Verdens sårbare børn – Bangladesh

Projektejer:
Danmarks Indsamling

Støtte år:
2023

Dette projekt støtter følgende Verdensmål:

  

Se flere projekter